VCA-opleidingen
ARBO-advies

ARBO-advies

Ri&e

Iedere organisatie is wettelijk verplicht een ri&e en plan van aanpak te hebben. Een goede ri&e biedt u een concreet arbobeleid.
Bijl Opleiding en Advies ondersteunt u bij de opzet van de ri&e en de uitvoer van het plan van aanpak. Wij hebben veel ervaring met het opzetten van ri&e’s bij diverse bedrijven uit verschillende branches. Maak kennis met onze beproefde methodiek en beheers uw risico’s.

VCA systeem

Onderaannemers worden door hun opdrachtgevers steeds vaker verplicht om een VCA systeem te voeren. Opdrachtgevers willen graag zekerheid of uw organisatie veilig kan werken. Als u dit kan aantonen dan is dit een belangrijke voordeel op uw concurrenten.

Er zijn 3 soorten VCA systemen die onderling van elkaar verschillen in complexiteit (VCA*, VCA**, VCA Petrochemie). VCA* is het minst en VCA Petrochemie uitgebreid. Hieronder volgt een toelichting, maar u kunt natuurlijk ook contact met ond opnemen.

  • VCA* is gericht op de directe beheersing van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer.
  • VCA** is gericht op de directe beheersing van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, alsmede op de VGM structuur (o.a. VGM-beleid, VGM organisatie en verbetermanagement).
  • VCA Petrochemie is gericht op de directe beheersing van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, op de VGM structuur (o.a. VGM-beleid, VGM organisatie en verbetermanagement), alsmede op specifiek aanvullende eisen voor de Petrochemie.
Bijl Opleiding en Advies ondersteunt u bij de opzet van uw VCA systeem.

OHSAS 18001

Arbozorg kan complex zijn. Daarnaast spelen belangrijke vragen als: ‘hoe houdt u uw medewerkers tevreden’? ‘Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers niet aan te hoge risico’s worden blootgesteld’? Voorop staat dat uw medewerkers het visitekaartje zijn van uw organisatie. Een effectief arbozorgsysteem zorgt voor een gevoel van zekerheid binnen een organisatie. Een gestructureerde aanpak is de uitkomst.
Bijl Opleiding en Advies ondersteunt u bij de opzet van uw OHSAS 18001 systeem.