Voedselveiligheid

100% veilig voedsel bestaat niet! Meer kennis over de gevaren kan ons voedsel wel steeds veiliger maken.

Sinds 1995 is elk bedrijf dat voedingsmiddelen produceert behandelt, verhandelt en vervoert, vanuit de Warenwet verplicht een voedselveiligheidssysteem te hanteren. Met een goed voedselveiligheidsysteem beheerst u veiligheid van uw voedsel.

Klik hier voor ons DRIESTAPPENPLAN.

Wet

Wetenschappelijk onderzoek op het gebied van voedsel brengt ons voortdurend nieuwe inzichten. Deze nieuwe inzichten maken niet alleen ons voedsel veiliger maar zorgen ook voor een steeds strengere wetgeving.
Voor veel bedrijven is die wetgeving een ondoorzichtig woud van regels. Een juiste interpretatie van die regels vereist dan ook vertrouwdheid met de wet.

Bereidingsproces

Tijdens het bereidingsproces worden grondstoffen bewerkt tot eindproduct. Tijdens de bewerking staat het voedsel aan tal van risico’s bloot. Risico’s die het eindproduct onveilig kunnen maken voor consumptie. BIJL begeleidt bedrijven bij het reduceren van risico's tot een aanvaardbaar niveau.
Bij het reduceren van risico’s in een bereidingsproces zijn regelmatig procesinnovaties noodzakelijk om een voedselveilig product te garanderen. Onze ervaring is dat procesinnovatie tevens leidt tot efficiencyverbetering van uw productieproces.

Deskundigheid

Wij zorgen ervoor dat voedselveilig wordt gewerkt door het opzetten, invoeren en
onderhouden van een doeltreffend voedselveiligheidssysteem.